Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Etablissement: De Burgemeester, Linschoten

restaurantdeburgemeester.jpgDe Burgemeester is gelegen in Linschoten, centraal en aan het water.

Website en reservering: 8½

www.deburgemeester.nl geeft voldoende informatie over alles wat je weten wil zoals menu, prijzen, openingstijden, wijnkaart en route. Leuk dat ook de staf er op staat, achtergrond van de mensen die er werken. De Awards zijn echter nogal ‘in your face’ als je de site opent en menu’s en route zijn op PDF in plaats van in de site zelf opgenomen. Reserveren is telefonisch op de openingstijden en het is mogelijk afspraken te maken over tijden en budgetten. Wees op tijd, want De Burgemeester is populair en meestal drukbezt.

Bereikbaarheid en parkeren: 8

Linschoten is vanaf de A12 in ongeveer een kwartier te bereiken. Het restaurant heeft beperkte parkeergelegenheid op een binnenplaatsje waar je alleen als je op tijd bent terecht kunt met je auto. Alternatief is parkeren in de omgeving in de woonwijk, overigens wel gratis.

Sfeer, uitstraling en service: 8½

Het pand is schoon, netjes en opgeruimd maar vrij beperkt qua ruimte. Het plafond is nogal laag waardoor je een gebrek aan ruimte ervaart en er is geen gelegenheid om buiten te zitten. De service is vriendelijk, stipt en klantgericht. Het is mogelijk om vantevoren een opstelling door te spreken en zodoende een ‘hoekje’ voor je eigen gezelschap te creëren. Het publiek is net en zakelijk en ondanks drukte ervaar je toch een gevoel van privacy en rust om ongestoord te kunnen eten en overleggen.

Kwaliteit van het eten: 9½

Het eten is uitstekend; het is te merken dat ze diverse prijzen hebben gewonnen voor hun assortiment. Alhoewel ik zelf geen alcohol drink heb ik me door mijn disgenoten laten vertellen dat de wijnen uitstekend zijn en goed passen bij de voorgeschotelde gerechten. De menu’s die voor onze gezelschappen waren samengesteld (variërend van 10 tot 25 personen op de verschillende gelegenheden dat ik er geweest ben) waren zonder uitzondering origineel, lekker en luxe. Het enige minpunt dat ik kon ontdekken was het ontbreken van ‘bite’, iets dat staat in de maag. Als je komt met een stevige trek ga je mogelijk onverzadigd naar huis, dan is het misschien een idee vantevoren iets te eten om de eerste honger weg te nemen. 

Conclusie en totale beoordeling: 9

De Burgemeester heeft een naam en weet deze hoog te houden. Ik ben hier al diverse malen geweest en zal er zeker nog terugkomen in te toekomst. Je kunt hier prima zakelijke sier maken met sfeervolle ambiance, goede service en uitstekende kwaliteit van eten en drinken. Prijsindicatie: je kunt met een groot gezelschap een goed menu afspreken inclusief wijnen en koffie/thee voor vijftig (lunch) tot zestig á vijfenzestig (diner) euro.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment