Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Een dag/week uit het leven van…

agenda.jpgHoe ziet dat er uit, zo’n dag of week van een manager? Dat is de vraag die me wel eens gesteld wordt en ik zal er nu eens wat over zeggen. Later zal ik de theorie er bij pakken, wat het ‘standaard’ werk van een manager inhoudt (ja, daar is een hele wetenschappelijke benadering voor) maar nu gewoon een dag en een week als voorbeeld. Een beetje ‘het nieuwe werken’ wel trouwens.

Vandaag, maandag, heb ik de kids naar school gebracht. Toen had ik nog even tijd voor snel een paar mail over het aankomende PHP seminar bekijken en beantwoorden en toen voor mijn eerste afspraak, over een medewerker, naar een klant in Amsterdam om 10:30. Eerst even voorbespreken natuurlijk met de relatiemanager dus rond 10:10 daar en omdat de A9 op mijn weg zat rond 9:30 vertrokken.

Omdat ik nu toch in Amsterdam was even ongeplanned langs een medewerker bij De Telefoongids gewipt om 12:00. Daar liep ik nog Nanja van On-Lime (met wie we het Leiderschaps seminar voor Sogeti organiseren) tegen het aantrekkelijke lijf, hoe klein is de wereld eigenlijk. Kort gesprek tot 12:30 met de medewerker en toen richting Apeldoorn. Maar eerst even bij de visboer een broodje gehaald en al rijdende in de auto opgegeten. Tegelijk een paar voicemailtje beantwoorden en de mail inkijken met mijn HP iPAQ Voice Messenger (net nieuw te leen, try-out van HP). Oh damn, vergeten auto-reply van afgelopen vrijdag uit te zetten maar ja, kom niet meer bij een Sogeti kantoor vandaag.

Om 14:00 een afspraak met R., werkzaam bij de Belastingdienst, om de beoordeling cq prestaties van een medewerker te bespreken. Positief verhaal, erg leuk. Daarna met de betreffende medewerker ook maar ongeplanned even bijgekletst en rond 15:00 daar klaar. Efficiente meetings, daar hou ik wel van.

Weer de auto in, bellen met Willem omdat we eigenlijk een overleg in Rotterdam zouden hebben maar ja, ik kon alleen vandaag nog deze week en de klant zou 2 weken op vakantie gaan dus dat moest toch nu. Even wat gefilosofeerd over cijfers, beschikbaarheid en besloten binnenkort maar weer eens een leuke meeting te organiseren voor de Java groep. Daarna vanaf de A1 een jarige medewerker gebeld.

Weinig file gelukkig, rond 16:30 was ik in Haarlem (de eerste 250 kilometer van de week gehad), even langs de kapper en de supermarkt. Bij de kapper meer mail lezen via die iPAQ, weer probleempje, de aanmeldingspagina voor het seminar van morgen doet het niet meer dus de last minutes moeten handmatig gedaan worden. Afstemmen maar met Mechteld van Ibuildings.

Thuis eten en dan snel naar Taekwondo en om 20.30 weer thuis. Mail doen, want ik moet de presentaties voor morgen nog verzamelen als backup op mijn laptop. Ook wat zaken die niet kunnen wachten voor medewerkers zoals declaraties en hotelreserveringen er doorheen jagen. Oh, en de autoreply van afgelopen vrijdag uitzetten en aanzetten voor dinsdag en woensdag en dit postje typen. Niet te laat naar bed maar en ik hoop dat de kids doorslapen.

Morgen wil ik om 10:00 in Vianen zijn voor het PHP Seminar, dat begint om 12:00 en ik verwacht er wel tot 21:30 te zijn, minstens! Dan vertrek ik naar Oisterwijk (eerst nog even wat grote Sogeti zuilen meenemen) omdat de AvT III: Leiderschap daar woensdag is en ik er om 7:30 toch wel aanwezig wil zijn. Dat wordt ook weer een lange dag, waarbij ik zowel als deelnemer en als facilitator aanwezig ben. Meestal zijn we wel tot 18:30 bezig en dan nog naar huis. Ben wel even stuk dan verwacht ik.

Donderdag heb ik gelukkig geen haast en dus tijd om een paar dagen mail weg te werken (ik gok op 75 mailtjes) dan moet ik alleen wel in Den Bosch zijn rond 11:30 voor een intervisie sessie met Sogeti unitmanagement. Daarna in Vianen een persoonlijk ontwikkelplan gesprek en dan op tijd thuis hoop ik. Vrijdagochtend spreek ik 4 medewerkers in Hoofddorp waaronder een die ondanks zijn coordinerende kwaliteiten liever meer in de techniek blijft; hoe gaan we daar nou weer mee om, want de klant wil hem niet kwijt en een vervanger vinden wordt niet makkelijk. Maar ja, hij wil daar al een tijdje weg. Dan direct door naar Rotterdam waar ik om 12:00 en 13:00 twee overleggen tot 15:00 heb.

En dan… weekeinde…

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment