Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Dat doen we dus nooit meer

QashqaiGisteren had ik de twijfelachtige eer om mijn pool-auto in te leveren op Sogeti kantoor in Vianen. Dit omdat ik vandaag mijn nieuwe auto op mocht halen. Hoera, hoezee, housanna natuurlijk, maar eerst thuiskomen. En daar liep ik tegen hele bijzondere problemen op.

Ten eerste: NS businesscard, nooit nodig gehad en ik kwam er gisteren achter dat hij verlopen was. Nou ja zeg! Dus alles handmatig uitzoeken en reserveren en op zoek naar een manier om van Vianen naar Utrecht CS te komen. Het meest voordehandliggende was met de bus maar ja, mijn strippenkaart was al 3 jaar overdatum en mocht dus niet meer gebruikt worden. Gelukkig gaf de site van Arriva tarieven weer. En de mededeling dat de stakingen nog niet ten einde waren. Oh ja. Stakingen in het streekvervoer.

Nou ja, gelukkig dan maar de Treintaxi. Googlen en voila het antwoord. Utrecht kent geen treintaxi’s, NS Businesscard taxi kon niet en de regiotaxi moest een uur vantevoren gereserveerd worden. Én… contant betalen, liefst gepast. Heh wat? Contant betalen, met echt geld in plaats van met plastic? Dat ben ik niet meer gewend hoor. Dichtstbijzijnde pinautomaat (leve maps.google.com) meer dan een kilometer weg. Zucht.

Toen heb ik het opgegeven en collega RMa gevraagd mij af te zetten op station Utrecht en dat vond hij gelukkig geen probleem. Kaartje kopen, wachten en met de Intercity naar Amsterdam want er rijdt niks rechtstreeks meer naar Haarlem! Vlak voor Amsterdam: vertraging! Dus aansluiting gemist en daarna als haringen in een ton in een overvolle en onvoorstelbaar benauwde stoptrein (4 personen per bankset, ongekend!) verder. Om 17:45 was ik eindelijk op het station in Haarlem waar ik werd opgepikt door mijn wederhelft met kinderen om in de stad te gaan eten.

Ik ben dus om 15:50 vertrokken uit Vianen en kwam om 17:45 aan in Haarlem; hierbij wil ik aantekenen dat ik naar het station in Utrecht gebracht ben en dus niet eens van station Haarlem naar huis hoefde te komen, had er dan nog maar twee keer een half uur bij opgeteld. En dan wil de overheid mij uit mijn auto hebben en het OV in? Hoezo kansloos! Meer asfalt graag en lang leve minister Eurlings met zijn noodwetten.

Maar mijn nieuwe auto heb ik nu wel…

1 comment

1 Taxi Service Nieuwegein { 03.05.09 at 20:31 }

Ik lees het al u had graag he nummer van Taxi Service Nieuwegein gehad nou voor devolgende keer DAAR KOMT IE 030-6365220 !!!!! tot ziens

Leave a Comment