Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Ervaringen met de HP Ipaq 514 Voice Navigator

Ipaq514Een tijdje geleden kreeg ik een ‘cadeautje’ van HP, een smartphone om te testen en uit te proberen. Uitgerust met Windows Mobile 6 zou integratie met Outlook eindelijk waarheid voor me kunnen worden. Ik heb er tot nu toe gemengde gevoelens over.

Hij is al met al relatief klein en licht en goed vermomd als ‘gewone’ telefoon; geen koelkast dus. Hij heeft Bluetooth, Wi-Fi (goeie zaak) en via GPRS kan ik mijn email en agenda (en indien gewenst contactpersonen) synchroniseren met de Outlook 2007 server. Ik kan er mijn eerste echte UCC oplossing op draaien (Office Communicator Mobile) en indien gewenst kan er bijvoorbeeld navigatie op. Vanzelfsprekend heeft hij een browser, de agenda werkt prima en hij heeft nog wat andere ‘standaard’ Microsoft features zoals Office Mobile, Windows Media Player Mobile, Messenger en meer. En… ik kan er tegen praten, dus een naam noemen die gebeld moet worden zonder dat ik die vantevoren in hoef te spreken. Ideaal.

Daar staat tegenover dat bij gebruik van Wi-Fi de batterij binnen een dag leeg is, dat het scherm voor een smartphone (geen touchscreen, dus invoer via toetsen en T9) eigenlijk te klein is om echt te kunnen surfen en office te kunnen gebruiken en dat ik geen idee heb wat mijn (duurbetaalde) data verbruik is. En… het blijft Windows. Ik kon op een gegeven moment niet meer synchroniseren via GPRS. Alle instellingen nagekeken, een uur lang frustraties door van alles te proberen… en uiteindelijk realiseerde ik me dat het Windows was… opnieuw opgestart en hij deed het weer.

Kortom een aardig product, maar zeker niet dé oplossing… voorzover die al bestaat. Uitstekend voor het dagelijkse gebruik (bellen, de mailbox leeghouden en agenda checken of updaten) maar voor veel van de features is hij helaas niet toereikend.

1 comment

1 iPhone 3GS versus HTC Touch Diamond (& Pro versie) versus Windows Mobile — YFNUM { 11.19.09 at 14:23 }

[…] stembesturing van de iPhone is goed, beter (intuïtiever) dan op de inmiddels verouderde Ipaq Voice Navigator die ik eerder had. Je zult alleen Engelse namen (Mandy, Dave) wel op zijn hollands uit moeten […]

Leave a Comment