Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Etablissement: Restaurant Charlotte, Abcoude

restaurantcharlotte.jpgRestaurant Charlotte is gelegen in het hart van Abcoude, een vrij nieuw etablissement (sinds februari 2008) gevestigd in een monumentaal pand.

EDIT: Charlotte is helaas sinds 1.1.2009 gesloten 

Website en reservering: 7

www.restaurantcharlotte.nl heeft een chique uitstraling en is bij de tijd. Hij bevat een stukje proza over de achtergrond van het restaurant, menukaarten in de site zelf (dus geen verplichte downloads van pdf’s) inclusief prijsindicatie, uitgebreide routebeschrijving en een contactformulier. De telefonische bereikbaarheid was goed, reservering 2 dagen vantevoren nog te doen. Let op: groepen groter dan 7 personen krijgen een vooraf bepaald menu! Dit had op de site moeten staan. Ander minpunt: geen aanduidingen over parkeergelegenheid op de site. Verder is het item ‘nieuws’ zo goed als ongebruikt, wellicht beter om dit dan niet op je site op te nemen.

Bereikbaarheid en parkeren: 9

Circa 5 minuten vanaf de A2. Niet te proberen tussen 4 en 7 in de namiddag overigens. Parkeren is gratis of met parkeerkaart (maximaal 2 uur) op 5 minuten loopafstand op het Dokter van Doorn plein. Hierover staat echter niets op de site dus je zult zelf moeten zoeken, alsmede hoe je van de parkeerplaats bij het (vrij slecht herkenbare doordat er geen buitenreclame op mag) restaurant moet komen.

Sfeer, uitstraling en service: 7½

Het pand is gevestigd in een monumentaal pand, waardoor de ambiance rustig en klassiek is. Wij konden (vanwege het mooie weer) deze dag gebruik maken van de tuin aan het water. De service was vriendelijk en klantgericht. Enige (maar wel belangrijke) minpunt: de wachttijden voor drankjes en eten waren wat lang, het eerste gerecht stond pas na 45 minuten op tafen en dat is voor een lunch aan de ruime kant.

Kwaliteit van het eten: 9

Het eten was absoluut goed. De amuses vooraf waren een plezierige verrassing en daar was zeker niet op bezuinigd. Het brood dat op tafel werd gezet was geflankeerd door olie, grof zout en grofgemalen peper; origineel en lekker. Mijn voorgerecht bestond uit een uitstekende tartaar van een regionale boer, heerlijk zacht en verfijnd van smaak en prachtig gepresenteerd. De andere menukeuze was een visgerecht waarbij de complimenten uit de mond van mijn tafelgenoten niet spaarzaam waren. Als hoofdgerecht had ik een kipfilet, zacht en mals (naar verluidt ook betrokken bij een plaatselijke boer) en niet gehinderd door opmaak of een overdaad aan . Mijn disgenoten die voor de visvariant hadden gekozen waren wederom goed te spreken en ook hier een uitstekende presentatie. Mijn dessert was een heerlijke selectie van kazen met notenbrood en honing, goed passend bij elkaar en van prima kwaliteit. De thee was een traktatie met een uitgebreide friandise van taartjes en cake.

Conclusie en totale beoordeling: 8½

Er zijn nog wat ruwe kantjes aan Restaurant Charlotte op het gebied van informatievoorziening en service. Zo had ik vantevoren wel willen weten dat een kop thee rond de 6 euro zou kosten (friandise niet op gerekend) en qua parkeren en groepsarrangementen kan de website meer informatie verstrekken; ook het wachten op bestellingen was aan de lange kant. Het restaurant is echter rustig en sfeervol en de kwaliteit van het eten is gerust uitstekend te noemen. Voor een zakelijke afspraak kun je hier moeilijk een flater slaan tenzij je op een strak tijdschema zit (alhoewel we op de minuut van de afgesproken eindtijd klaar waren, dat had de kok goed ingeschat). Al met al hebben we een prima lunch gehad en was het de tijd zeker waard (sommigen zijn ervoor uit Rotterdam komen rijden) en het collectieve gevoel was dan ook: hier komen we nog een keer terug.

Prijs?

Een zakelijke driegangen lunch met 10 personen inclusief drankjes, wijn en koffie/thee kwam op een ruime vijfhonderd euro uit.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment