Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Zendcon 08: De Microsoft Open Source propositie

codeplex.jpgHet is leuk om te zien hoe MS probeert aan te haken bij de Open Source community. Dit is onder andere te merken door de grote hoeveelheid sprekers die hier is namens Microsoft; ik denk dat Microsoft naast Security de grootste gemene deler op het seminar is. Eén van de dingen die hoort bij Open Source is ‘show me the code’ als variant op Show Me The Money. Dat heeft Microsoft begrepen en daar zijn al een aantal zaken van te zien, bijvoorbeeld op Microsofts variant op SourceForge, CodePlex. Een leuke anecdote daarbij was dat een MS engineer in twee weken een stuk code had geschreven en dat wilde doneren aan de community, en daar 8 maanden gerommel met de Microsoft Legal Department aan vooraf is gegaan. Het is overigens wel gedoneerd uiteindelijk.Ook zet Microsoft in op het gebruik van PHP en ASP in conjunctie met IIS7. Deze laatste ondersteunt dus inmiddels PHP en daarbij komt dat SQLServer 2007 met fastcgi ook een duit in het zakje doet.Voor een uitgebreid verslag van mijn reis naar Zendcon en rapportages van de individuele presentaties zie sogeti-at-zendcon.blogspot.com

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment