Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Toch file vandaag

file.jpgIk heb vandaag een thuiswerkdag gedaan om mee te doen aan de Filevrije Dag van de ANWB. Maar ik ben zo te zien een van de weinigen. Terwijl ik dit type (om half vijf smiddags) staat er bijna 160 kilometer file. Schijnbaar minder dan doorgaans op een donderdag, maar het weer is prima (regen is file-zekerheid). De ANWB claimt werkzaamheden en ongelukken maar ja, die zijn er op alle andere dagen ook. Rest slechts één conclusie: mislukt.

Maar hoe komt dat dan? Ik heb me ooit eens laten vertellen dat een vermindering van 10% van het verkeer in Nederland de files zou doen oplossen! Echter heb ik ook gehoord dat om de files met 10% te verminderen je het OV met 50% moet uitbreiden. Misschien allemaal klets, maar het geeft wel aan dat het misschien te simpel is. Mijn eigen ervaringen met het OV zijn ook niet om over naar huis te schrijven.

Wellicht dacht iedereen dat ze vandaag dan wél lekker door konden rijden (ik heb er over getwijfeld). Of misschien zijn we met zijn allen met Het Nieuwe Werken helemaal niet zo achterlijk als we denken en is al deze file er *ondanks* dat we al thuiswerken, flexwerken, carpoolen en dergelijke. Ik heb de oplossing ook niet. Vast staat dat spitsheffing (ook in het OV als je voor 9u de trein in gaat!), kilometerheffing, en al die andere dingen tot nu toe niet werken. Toch maar gewoon 10% meer asfalt op de weg? Of allemaal op de motorfiets?

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment