Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Email vrije dag

no_email.gifGefeliciteerd allemaal met de emailvrije dag. Althans, dat zou het moeten zijn. De analogie met de filevrije dag van vorige maand is mij niet ontgaan.

Gisteren hoorde ik op de radio de aankondiging van de file-vrije dag vandaag, een fenomeen dat is overgewaaid uit de US of A. Daar wil nogal eens een email-vrije dag worden afgekondigd omdat ‘de hoeveelheid mail de stress bij medewerkers verhoogd’.

Ik dacht er overigens ook pas aan nadat ik met mijn Ipaq een stuk of 5 mailjes had gelezen en had weggegooid, 3 declaraties had zien binnenkomen, een rapportage van een bedrijfsarts had gelezen, twee mails over vanavond had beantwoord en een voucheraanvraag had beantwoord. Allemaal dingen die beter vandaag dan morgen kunnen gebeuren, en mijn stressniveau aanzienlijk hebben verlaagd omdat ze maar beter van mijn AP lijst af konden zijn.

Email vrije dag, indeed. Andere keer weer.

3 comments

1 I.C.A.M. Reedijk { 11.27.09 at 9:06 }

Ik laat me niet nog meer vertellen wat ik wel en niet moet doen. Voor mij geen e-mail vrije dag. Belachelijk idee. Misschien een leuk idee voor werknemers, maar niet voor niet-werknemers.
Een e-mail vrije dag: no way !!

2 Marco { 11.27.09 at 12:52 }

Ik denk dat de gedachte achter de email-vrije dag misschien wel belangrijker is dan het fenomeen zelf, namelijk dat we bewuster met het medium om gaat en nadenken hoe (en vooral met wie) we allemaal communiceren.

3 Christiaan { 11.27.09 at 12:54 }

Ik doe qua mail alleen het hoognodige deze dag, en dat beperkt zich tot een handvol mail. En tot nu toe is het erg rustig in mijn mailbox dus het lijkt er op dat er meer mensen rustig aan doen met de mail. Waarschijnlijk ressorteren ze naar chat en telefoon.

Leave a Comment