Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Not to fiscale bijtelling, that’s the answer

qashqai.jpgEen tijd geleden vroeg ik mij af of ik wel of niet mijn auto in de bijtelling zou houden. Alle voors en tegens afgewogen, dan weer neigend naar het ene en dan weer naar het andere, maar nu is de kogel door de kerk. Het schaap over de dam. De spijker op de kop geslagen. Buiten de bijtelling dus.

Het probleem daarmee is dat ik nu in een soort circelredenering gevangen zit. Ik had De Auto genomen om met het gezin op vakantie te kunnen, groot en veilig. Maar goed, nu ik de auto buiten die vermaledijde bijtelling houdt heb ik geen grote auto nodig en kan ik kleiner gaan leasen. Kleiner leasen, kleinere auto, lagere kosten in de bijtelling. Dus met een kleinere auto kan ik net zo goed in de bijtelling rijden, omdat de kosten lang niet zo groot zijn als voor een gezinsauto; maar ja, met een kleine auto heb ik niet genoeg ruimte voor een zomer-kampeer-vakantie in Frankrijk; en moet ik dus eigenlijk een grote auto leasen.

Zie je de eeuwige circel…?

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment