Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Google Maps als navigatie…

google-maps-mobile.jpg…dat werkt dus niet. Helaas.

Vrijdag had ik een afspraak bij een hotel in Den Bosch en ik had geen adres, alleen de naam. Nou heb ik wél een internetabonnement op de telefoon samen met de Google Maps Application dus even typerdetyp en voila, daar het adres. Omdat ik die specifieke omgeving wel ken ook in Maps maar even ingezoomd en dan heb je daar de optie ‘navigeer naar…’. Gecombineerd met de GPS uit de telefoon, krijg je dan een hele routebeschrijving en wordt je locatie nog gevolgd ook. Nou ja, dacht ik, waarom niet! Laten we het eens proberen.

Geen succes.

Het belangrijkste nadeel is dat er voor de Google Maps applicatie een permanente internetverbinding nodig is om de kaart van je directe omgeving te laden, minstens GPRS (traag) maar liever HSDPA. En die is gewoon niet overal verkrijgbaar! Als ik de A2 naar het zuiden rij kom ik elke paar minuten wel in een blackout zone van de internetprovider en dan heb je dus een blanco scherm met de melding dat er geen internetverbinding is. Je zal maar midden in de stad zitten!

Bijkomend nadeel is dat er geen gesproken navigatie-instructies zijn en je dus steeds op het scherm moet kijken; vergelijkbaar met een stratenboek op schoot eigenlijk, niet helemaal optimaal.

En derde nadeel (die ook te maken heeft met de internetverbinding) is dat je in het buitenland je scheel betaalt aan internetkosten om steeds de actuele kaart van de omgeving te halen. Je zal de hele route du soleil maar afrijden!

Voordeel van Google Maps zou moeten zijn dat de kaarten up-to-date zijn maar dat was ook niet het geval bij een andere afspraak die ik deze week had.

Ergo, Google Maps is handig als tool, maar zeker niet voldoende om je volledig op te verlaten.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment