Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

De Open ICT propositie (Missie, Visie, Strategie) is af…

opensource_logo.gifEen paar weken geleden vroeg collega M. mij of ik voor een strategisch overleg de Sogeti propositie over Open Source en aanverwante zaken wilde opstellen. Omdat ik daar al een paar maanden mee bezig was, zei ik natuurlijk ja! Maar goed, om vanuit een opdracht die 2 regels beslaat een Visie, Missie, Strategie en een Dienstenportfolio samen te stellen bleek iets meer werk te zijn dan ik had gedacht. Ongetwijfeld niet helemaal PRINCEII compliant….

Maar… het is af. Na een maand stevig werken en veel overleg voeren door de hele organisatie heen hebben we iets moois opgeleverd dat hopelijk door onze directie geaccepteerd wordt (en ondersteund.. en gedragen.. en gepromoot… etc).

Het is een verzameling memo’s geworden die in het kort onze de huidige stand van Open ICT, de toekomst van Open ICT, en de rol van Sogeti daarin weergeeft. En natuurlijk: hoe kunnen we er aan verdienen (we zijn wel een commercieel bedrijf). 3 Memo’s, samen 4 kantjes, meer niet.

Een document over de achtergrond en inleiding van Open Source en wat we nu al doen. Dan een ietwat abstract document over Visie (welke waarde creëren wij), Missie (hoe doen we dat) en Strategie (welke keuzes maken we). En uiteindelijk een document met hele concrete Diensten die we nu, ter plekke, aan kunnen bieden aan onze klanten.

Nu even een paar dagen rust en dan zie ik het zomaar aankomen dat er wordt gevraagd een aantal zaken nader uit te werken. Ik kijk er nu al naar uit. Daar ben ik nou eenmaal Expertisemanager Open Source voor (sinds 2 weken).

Dan komen er ook nog een paar klantseminars aan met Open Source (Open ICT) als hoofdonderwerp. Spannende tijden!

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment