Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Is eindelijk aan de open standaarden

open-office-org-3-startup.pngZoals ik al eerder had gemeld ben ik fervent (en nu ook officieel) proponent van Open ICT (Open standaarden, -source, -methoden, -content, -innovatie). Eigenlijk dan ook schandalig dat ik nog geen Open Standaarden ondersteunde op mijn eigen werkplek! Als vanzelfsprekend stuur(de) ik naar iedereen documentatie in formaten van Office, wat voor mij eigenlijk al jaren de de facto standaard is.

Wijsheid (en kennis) komt echter met de jaren en de realisatie dat er meer is dan .doc, .xls en .ppt heeft me in ieder geval doen besluiten de laatste tijd meer te gaan doen met de extensies die (als het goed is) overal ondersteund worden. Documenten maakte ik met een PDF printer in .pdf bestanden (met het bijkomende voordeel dat andere partijen daar niet per ongeluk dingen in kunnen wijzigen zoals in een Word document) dan wel ik converteerde een en ander naar .odt met de Sun plugin.

Enfin, eindelijk heb ik dan dus Open Office gedownload en ben ik Ge-open-standaardiseerd.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment