Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Braindumpen met Mindmeister

MindmeisterIk ben visueel ingesteld en het helpt me vaak om zaken te tekenen. Whiteboards, brownpapersessie, ‘geeltjes’ en meer van dat soort zaken zijn daarvoor favoriet bij mij. Maar dat is niet altijd even practisch, snel en handig. En daarvoor heb ik een handige tool gevonden, Mindmeister.

Hier kun je ‘braindumps’ maken op een heel voordehandliggende en simpele manier (met nodes oftewel parent-child relaties) en dat voldoet eigenlijk prima. Het mooie hiervan is dat je je Mindmaps ook kunt delen met anderen en zo samen ergens aan kunt werken. Je leert het gebruik van de toetsen in een paar minuten en dan kun je aan de slag.

Ik heb het inmiddels al gebruikt (al dan niet met anderen) voor het ontwerp van een site, een braindump met ideëen voor een nieuw spel, 2 jaarplannen, inzicht creëeren in alle werkzaamheden en processen waar ik aan deelneem en zo nog wat zaken. Als je helemaal hip wil doen kun je ook een Gadget in je Google of Vista sidebar plaatsen voor ‘Geistesblitzen’.

Leuk om een keer uit te proberen.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment