Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Maatkleding

MaatkledingOver nut, noodzaak en waarde van maatkleding kun je een aardige discussie houden. Ik ken mensen die hun hele zakelijke garderobe beschouwen als noodzakelijk kwaad (en bij de euroknaller overhemden en dassen kopen) en ze zijn er ook die de andere kant op door slaan. Ik zit er ergens tussenin want ik heb wel wat (zakelijke) maatkleding maar zeker niet alles (ik zou wel willen, maar ja…).  Maar ik vind wel dat maatkleding voor bijzondere gelegenheden (seminars, presentaties, klantgesprekken) iets extra’s toevoegt aan je uitstraling.

Ik heb vooral geïnvesteerd in een paar maatgemaakte overhemden om de simpele reden dat de dingen die ik zoek in een overhemd gewoon niet bij de normale confectie te vinden zijn. Getailleerd is hoe dan ook al een probleem (nog geen 10% van de confectie overhemden is getailleerd) en als je dan ook nog ‘exotische’ wensen hebt zoals franse manchetten (zie foto) en het weglaten van een borstzakje kun je het wel vergeten. Overhemden zijn ook nog wel redelijk te betalen, ergens tussen de 70 en de 200 euri, afhankelijk van kwaliteit en wensen.

Pakken zijn een ander verhaal qua kosten en vind ik voor een deel zonde aangezien ik dat jasje toch nauwelijks draag; maar op een of andere manier voel ik me toch representatiever en zekerder als ik mijn maatpantalon aan heb. Een paar honderd euri ben je wel kwijt voor een maatpak en betere kwaliteit kost nog meer.

Mocht je het eens willen proberen, dan hieronder een paar ideëen:

  • www.shirtbyhand.nl – doen zaken via het verre oosten en bieden alle opties aan voor een vaste prijs (€ 69,-). Je zult je een keer ergens op moeten laten meten op een bijeenkomst en daarna kun je voortaan online bestellen.
  • www.pakkend.nl – maatpakken en – overhemden via het oostblok. Relatief goed betaalbaar (€ 350 tot €550 voor een pak) maar niet de allerhoogste kwaliteit.
  • www.lctmaatkleding.nl – europese keten van prima kwaliteit, goeie service en deskundig personeel.. en daar betaal je ook voor (overhemden van € 99,- tot € 179,-, pakken beginnen bij €750,-).

Ik zou niet meer zonder maatkleding kunnen, het zit goed, ziet er prima uit en ik voel me er zekerder in. Maar mijn hele garderobe in maatkleding… dat is nog een stap te ver.

1 comment

1 Joyce { 06.27.09 at 16:44 }

Als je maatpakken wilt is het misschien de moeite om een keer naar Azië op vakantie te gaan. Ik heb in Hong Kong een maatpak gekocht van erg goede kwaliteit voor nog geen 200 euro (kon ook een stuk goedkoper overigens maar ben wel kieskeurig), en een bloes was 35 euro. Mét het een-na bovenste knoopje eindelijk een keer op de juiste strategische plek ;-) Lang leve maatkleding :-)

Leave a Comment