Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Gebruik die &*”^% voicemail toch eens zoals het hoort

telefoonDagelijks word ik gebeld door mensen. Meestal krijg ik ze aan de lijn maar soms ook niet. Mocht je me nou niet te pakken krijgen via de telefoon dan is daar een enorm geavanceerd, technologisch ongeëvenaard, middel om je boodschap toch bij mij te krijgen. Voicemail.

Als je mijn voicemail niet inspreekt, dan heb ik dus geen idee waar het over gaat, laat staan of het belangrijk is, en bel ik je niet terug (en zeker niet als je via de centrale belt, dan heb ik een algemeen nummer in het geheugen staan). En terwijl ik soms misschien alleen maar naar het toilet ben of in een ander gesprek en je binnen 5 minuten met je probleem of vraag kan helpen.

Als je mijn voicemail wél inspreekt, zeg dan alsjeblieft iets zinnigs. Dus níet: “bel me ff”. Daar kan ik niks mee, misschien kan ik jou wel niet bereiken en dan blijven we over en weer voicemails inspreken “hallo, ja, je had me gevraagd even terug te bellen, dus bel mij weer even aub”. En al helemaal niet “ja met mij, bel me even”.

Vertel me gewoon even wie je bent, wat je nummer is (tenzij je zeker weet dat ik dat al heb) en vooral, wat je van me wil! Moet ik actie x doen, wil je me informatie y geven, of heb je juist informatie z van me nodig? Moet ik je er over terugbellen of niet? Is een mailtje genoeg? En op wat voor termijn!?

Kortom: doe eens gek en gebruik Wie, Wat, Waar, Wanneer en Hoe, ook op de voicemail. Bijvoorbeeld het volgende:

  • Wie ben je en Hoe kan ik je bereiken?
  • Wat wil je precies van me?
  • Wanneer moet dat bereikt zijn?
  • Welke feedback moet je ik  Hoe geven?
  • Wat voor extra informatie heb ik eventueel nog nodig en bij Wie kan ik dat halen?
  • Wat voor Resultaat moeten wij samen bereiken.

Dan gaat het helemaal goed komen.

1 comment

1 Jean-Paul { 12.04.09 at 20:01 }

Christiaan, hoe herkenbaar! Viermaal W + eenmaal H is ook toepasbaar op die andere mail: elektronische mail ook wel e-mal genoemd. Ik krijg nog regelmatig e-mails waarbij ik na het doornemen echt niet wat wat de afzender wil (van mij).
Vriendelijke groet,

Leave a Comment