Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Een nieuw jaar op komst, een nieuwe uitdaging op komst

dynamics_v_rgb_webHoe snel kunnen dingen gaan, hoe gek kan het balletje rollen. Afgelopen maandag had ik een bila met mijn manager en hij vroeg me of ik geen zin had een andere expertise op me te nemen. Een half uur later spraken we uit dat dat best kon, dinsdag is het besloten en vandaag (woensdag) zijn mijn medewerkers en collegae geïnformeerd.

Vanaf januari ga ik Microsoft Dynamics binnen Sogeti op de kaart zetten.

Een deel van mijn unit Java professionals zal overgaan de andere Java managers en een deel zal ik (voorlopig) zelf blijven doen. Daarnaast ga ik mijn inspanningen voor Open Source en PHP afbouwen en overdragen aan een andere manager.

Aan de ene kant vind ik het heel jammer. Ik zet me inmiddels 4 jaar in voor Java, 2 jaar voor PHP en een jaar voor Open Source en ik heb met mijn medewerkers een goeie band opgebouwd. Ik heb het voorrecht gehad met één been in hun levens te staan en heb veel met ze meegemaakt van in- en uitdiensttreding tot huwelijk, geboorte en overlijden. Het spreekwoordelijke lief en leed hebben we samen gedeeld. Zij hebben meegemaakt dat ik als onervaren unitmanager binnenkwam, mij mijn eigenaardigheden vergeven en me gesteund en me vertrouwd. Van hen moet ik nu afscheid nemen en dat is niet makkelijk.

Aan de andere kant heb ik enorm zin in een nieuwe uitdaging. Ik heb gemerkt dat ik van de wetenschap alleen al dat ik met een nieuwe expertise en unit te maken krijg enorm veel energie krijg. En dat is maar goed ook, want er is veel te doen! Nieuwe medewerkers leren kennen, een nieuwe expertise leren kennen, een nieuw netwerk opbouwen. Gaaf.

Microsoft Dynamics, here I come!

1 comment

1 Een sollicitant spreken zonder inhoudelijke kennis, kan dat? — YFNUM { 09.27.13 at 20:47 }

[…] dagen heb ik het genoegen gehad weer met een aantal sollicitanten te mogen spreken, dit keer voor mijn nieuwe expertise, Dynamics. Het bijzondere daarvan is natuurlijk dat ik na koud een maand in deze materie te zitten […]

Leave a Comment