Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Een sollicitant spreken zonder inhoudelijke kennis, kan dat?

Lieve onbekendeDe afgelopen dagen heb ik het genoegen gehad weer met een aantal sollicitanten te mogen spreken, dit keer voor mijn nieuwe expertise, Dynamics. Het bijzondere daarvan is natuurlijk dat ik na koud een maand in deze materie te zitten ik moeilijk de ervaren mannen die ik tegenover me heb inhoudelijk aan de tand kan voelen. Kunnen zij die projecten wel trekken? Hebben zij de ervaring om de klant mee te krijgen? Weten ze wel hoe het in diverse omgevingen geïmplementeerd moet worden? En toch heb ik maar te beoordelen of zij en Sogeti een match zullen zijn. Hoe ga ik daar nou mee om?

Nou ja, dat betekent dus gewoon dat we het niet over inhoudelijk zaken gaan hebben maar over meer tijdloze persoonskenmerken zoals leiderschap, inzicht, motivatie, communicatieve vaardigheden en meer. Dat doe ik over het algemeen ook al met Young Professionals vanuit het adagium: kennis kun je bijbrengen, motivatie niet.

Ik beschouw het dan maar als eerste screening waarin ik probeer door te dringen tot de kern van maar 1 belangrijke vraag: waarom zit jij tegenover me? Soms ben ik dan een uur bezig om alle klets weg te vijlen tot ik bij de kern kom: geld, carriere, slechte relatie met collegae, al van deze redenen. Vanzelfsprekend is het soms heel voordehandliggend: ik ben nu ontslagen, maar zelfs daaraan ligt een verhaal ten grondslag. Waarom jij wel, en jouw collega niet. En dat verhaal, die reden van aanwezigheid tegenover mij aan tafel, is voor mij een belangrijke factor in de beslissing of ik door wil gaan met een kandidaat.

Pas als mijn nieuwsgierigheid bevredigd is ga ik de sollicitant uitnodigen voor een tweede gesprek en vanzelfsprekend zorg ik er dan voor dat er dan wel een inhoudelijke professional aanwezig is om alle dingen die in het CV staan. En ik ben dan ook benieuwd naar de resultaten uit het persoonlijkheidsonderzoek dat we altijd doen om die te leggen naast de eigen inschatting die ik al van iemand gemaakt heb: welke kleuren heeft hij/zij volgens het Discovery Insights model, waar zit die persoon op de Roos van Leary. Ja ik weet het, dat is denken in hokjes, maar het is wel erg makkelijk.

Dus om mijn eigen vraag te beantwoorden: ja dat kan. Ik zit alleen wel heel anders in het gesprek dan toen ik java UM was; toen kon ik nog meepraten over frameworks en certificeringen, nu niet. En dat maakt de insteek van zo’n kennismakingsgesprek heel anders.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment