Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Apple keyboard als PC input gebruiken

apple-keyboardSinds een tijdje heb ik een iMac. Even wennen om mee te werken maar erg fijn. Het enige waar ik maar niet aan kon wennen was dat suffe toetsenbord, allerlei ingewikkelde en onlogische toetscombinaties om letters te maken. Alt-u en dan e voor de ë of Alt-u en dan e voor é, terwijl de windows versie veel intuïtiever is: ” en dan de letter die je met accentjes wil.

Maar ik heb uiteindelijk gevonden hoe en wat: gewoon de invoer van het toetsenbord selecteren als US-International PC en dan heb i die makkelijke trema’s terug (en bij het typen van dit postje gelijk gebruikt).

1 comment

1 Esther { 03.19.10 at 13:29 }

Grappig, Ik zet mijn Windows toetsenbord altijd om naar een Apple-opzet (ik heb toevallig nu n draadloze van Trust… die was goedkoop). Ook ik heb last van onlogische toetsencombinaties, maar dan bij een niet-apple. Dit soort automatismen krijg je moeilijk uit je fysieke geheugen gebannen en dat blijkt telkens weer als ik op mn werk mn Dell computer weer in gebruik neem met veelvuldig en binnenmonds gevloek :)

Fijn dat de Mac je bevalt.

Leave a Comment