Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Wel een das of stropdasloos

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar denk ik geen stropdas gedragen. Dat was overigens de enige concessie die ik deed, want mijn overhemden waren nog steeds op maat en gestreken, mijn schoenen gepoetst, etcetera. Maar zonder stropdas dus.

Dat had diverse redenen, waaronder mijn stellige overtuiging dat het gaat om het innerlijk en de capaciteiten (en niet om het uiterlijk), en er mee had te maken dat ik een stropdas nou eenmaal niet lekker vind zitten. Maar vanochtend (vraag me niet waarom) besloot ik opeens bij mezelf: ik ben verdorie een manager, ik zal er uitzien als een manager. Dus weer eens een das om gedaan.

Nu ik er wat verder over nadenk heeft het er natuurlijk mee te maken dat het niet alleen gaat om hoe je écht bent, maar de totale (en dus ook eerste) indruk die je achterlaat. En er uitzien als een manager is onderdeel van het hele plaatje dat ik probeer uit te dragen. Daarbij speelt ook mee dat ik telkens als ik iemand zie die echt goed “strak in het pak” zit (goed geknipt, maatpak, mooie manchetten, passende das, etc) ik dat toch wel een mooi plaatje vind.

De reacties vanochtend op mijn werk waren in elk geval positief, dus eens kijken of ik het dragen van een stropdas vol kan houden (en dan doe ik denk ik vrijdags een Casual Friday, zonder stropdas).

2 comments

1 Ruud O. { 09.24.10 at 10:22 }

Jammer, meteen weer die concessie doen op vrijdag! Je bent op vrijdag niet minder manager! Een slecht begin van een goed voornemen, mijn inziens. ;-)

2 Daniel { 11.16.10 at 10:11 }

Tja, die Casual Friday….dat vind ik dus helemaal niks en ook niet bij je passen Christiaan. Ben jij ‘s avonds om 22.00 uur geen Manager? En als je in het weekend nog wat dingen afmaakt/voorbereid, doe je dan een das om?

Ik deel je mening dat de omgeving positief reageert. Die ervaringen heb ik ook. Maar reageren ze op uiterlijk of over hoe je het werk doet. Wat je bent echt niet een mindere manager als je geen das om hebt…..

Ook jij merkt het….we zijn er nog lang niet of zullen er nooit komen, dat de das geen verschil meer maakt.
Vergeet trouwens ook niet dat een druppel saus ook beter kan vallen op je donkere das, dan op je lichte overhemd. Bovendien kan je dan je das nog afdoen….een overhemd uit roep weer andere reactie op ;)

Leave a Comment