Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

The Cloud: oude wijn in nieuwe zakken?

Oude wijn in nieuwe zakken? Ik vraag me de laatste tijd af waar de enorme hype rondom cloud toch vandaan komt. Het is niet alsof het zo nieuw is! Ik begrijp overigens best dat het buitengewoon handig is, want zelf gebruik ik The Cloud al sinds 1996, toen ik mijn eerste hotmail account aanmaakte. Toen heette het overigens nog gewoon ‘op het internet’.

Inmiddels heb ik veel meer ‘in the cloud’ zoals mijn notities (Evernote), documenten (Quickoffice Pro HD die praat met Google Docs en Dropbox) en andere bestanden (ook via Dropbox). Dan heb ik het nog niet eens over mijn email, contactpersonen en agenda, die ik al jaren via GMail synchroniseer zodat ik geen gelazer heb als ik mijn telefoon eens vervang. En ik kan dus inmiddels overal vandaan overal bij, mits ik maar internet heb. Pardon, toegang heb tot de Public Cloud. En collaboration natuurlijk via het bedrijfs datacentrum, pardon, Private Cloud

Ik begrijp dus niet zo goed waarom het wordt gepositioneerd als The Next Big Thing, alsof het een revolutie is, in plaats van een evolutie. Wie kan het me uitleggen…

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment