Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Het waren 11 mooie jaren…

9 november 2011… Om 8u in de ochtend werd het voltallige management en staf van Sogeti bijeengeroepen. De boodschap was duidelijk: we gaan het anders doen. En dat betekent meer met minder. 57 man/vrouw management en staf gaan er uit of worden gedemoveerd. De betrokkenen zouden het dezelfde dag nog te horen krijgen.

9 november 2011… om 12:30 gaat de telefoon. Of ik de volgende ochtend om 9u op kantoor Amersfoort wilde zijn voor een gesprek met één van de directeuren. Verbazingwekkend kalm nam ik de boodschap aan; ja, ik zou er zijn. De achterliggende boodschap was natuurlijk duidelijk: Sogeti zou afscheid van me gaan nemen.

10 november 2011… Om iets vóór 9u wordt ik ontvangen met alle égards in een verder leeg kantoor van Sogeti en om 9u wordt mij de boodschap medegedeeld door directeur met wie ik goed bekend ben (en die, het siert hem, zelf ook duidelijk aangeslagen was) dat Sogeti geen toekomst ziet in een samenwerking met mij. De redenen waarom zijn algemeen en onduidelijk en niet in lijn met de beoordelingen van de afgelopen jaren, maar de beslissing is genomen dus wat de het verhaal er achter ook is… het afscheid is daar. Nog steeds kalm neem ik de boodschap in ontvangst en minder dan een kwartier later sta ik buiten.

En zo was daar het begin van het einde van 11 jaar samenwerking met Sogeti. Gedeformeerd als ik ben, kon ik het niet laten om de fasen van verwerking van Kubler Ross op mezelf toe te passen. En, helemaal volgens het patroon, deed het me niks deze toezegging van ontslag (althans, dat hield ik mezelf voor). Maar neem maar van mij aan dat ik een paar avonden tot in de nacht heb liggen denken en zowel teleurstelling als woede heb meegemaakt.

Vanzelfsprekend heb ik de  hele juridische mallemolen onderzocht maar het aanbod van Sogeti is ronduit goed en dat betekent dat 31 maart 2012 mijn laatste werkdag bij Sogeti gaat zijn.

December stond nog in het teken van afronden van werk en contacten met het team (vooral de CRM’ers met wie ik veel had samengewerkt de laatste 2 jaar) maar omdat deze ontslagronde ook gepaard gaat met een reorganisatie en Sogeti afscheid neemt van al haar Microsoft Dynamics activiteiten (waar ik sinds januari 2010 de voorman van was), is het team aan het verplinteren en zijn mijn schepen inmiddels verbrand.

Fast forward naar januari, vandaag, hier en nu.

Terugkijkend heb ik een fantastische tijd gehad bij Sogeti, tot het laatste jaar. 2011 was een jaar waar ik weinig plezier uit heb gehaald. Ik zat op een plek in de organisatie waar ik niet kon excelleren. En of het nou kwam doordat ik en mijn management een andere leiderschapsstijl hadden, doordat ik (gelijk het Peter Principle) op een verkeerde plek zat, hoe dan ook, ik had een gevoel van dissociatie tussen mij en Sogeti.

En Sogeti heeft voor mij de knoop doorgehakt.

Ik hoor al van diverse mensen om mij heen dat ik meer relaxed ben, minder gestressed, rustiger. Ik merk in mijn hoofd ook dat ik meer geduld heb, en veel meer zin in andere dingen. Ik besteed meer tijd aan mijn kinderen en heb meer geduld met ze, zin om dingen te ondernemen. En ook mijn Taekwondo en gitaarspel krijgen veel meer aandacht.

Dus ik doe wat mijn vader, wijs dat hij is, mij heeft aangeraden: geniet er van!

Alleen de zon gaat voor niets op overigens, dus ik heb me voorgenomen elke dag 1 sollicitatie te doen, een goede, gemotiveerde brief te sturen en eens te kijken waar dat op neer komt.

De wederwaardigheden daaromtrent kun je hier volgen de komende tijd… =)

1 comment

1 David Young { 04.16.12 at 10:41 }

Dear Mr De Jong,

I’m very sorry to read your story – believe me, in my former career as HR Manager I’ve been through these situations often enough, and they always hurt – from both sides, I can assure you.

Anyway, this is a bit unorthodox of me, but I’ve been working as a headhunter in the Dutch ICT sector for more than 15 years, and I’d really like to pick your brains on a Senior Account Manager BPM assignment I’m working on, for which you might know of someone suitable within Sogeti. If you do I’ll be very happy to share a portion of my fee. If you’d like to know more, please either send me an email to davidy48@live.nl or give me a call on 010 4124513/0624090223

Best regards
David Young
DHY Human Resources

Leave a Comment