Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Hoe ethisch is een one-way trip naar Mars nou eigenlijk?

De organisatie Mars One heeft een prachtige BHAG (Big Hairy Audicious Goal). Maar ik weet niet zo goed wat ik nou moet denken van deze one-way trip naar Mars. Enerzijds prachtig plan, experimenteren en het multiversum ontdekken. Anderzijds is het spelen voor God. Vantevoren weet je dat ze niet levend terug zullen komen, dat hun lichaam en geest permanent zullen veranderen, dat alles permanent HD gevolgd zal worden.

De organisatie is een media bedrijf en heeft dus hele andere (puur commerciële) belangen. en hoe ethisch is het nog als er ooit kinderen geboren gaan worden op mars, die dus in diezelfde situatie zullen moeten leven en sterven en vanwege het aangepaste metabolisme en fysiologie nooit op aarde zullen kunnen komen.

Wat gebeurt er als de reclame-inkomsten na 10 of 20 jaar tegen gaan vallen omdat er niks nieuws gebeurt en niks te zien is. Gaan we dan a-la een soap maar een crisis creëren om kijkers en adverteerders te trekken? Of stoppen ze met nieuwe mensen en materiaal sturen en laten we de settlers in eenzaaheid sterven na een mislukt experiement om creator te spelen?

Nee, ik ben er nog niet uit of The Truman Show maar dan op mars nou wel zo goed, correct en ethisch is.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment