Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Collegialiteit

muntthee-300x276Sinds jaar en dag ben ik geheelonthouder, en sinds jaar en dag wordt ik daarmee geplaagd. Meestal vol verbazing, vaak aanleiding tot leuke gesprekken en slechts een enkele keer negatief.

Pas geleden hadden wij MT-dagen met het managementteam van Xebia. Overdag hard werken, en ‘s-avonds aan de borrel in Momo. Dat wil zeggen, mijn collegae aan de borrel.

Zo ook deze maandag avond, iedereen lekker aan bier, wijn, whiskey of cocktails en ik aan de verse muntthee. En ook hier weer de verbaasde blikken en het geplaag. Geen probleem, ook dat is collegialiteit, want plagen is het vermijden van intimiteit.

Tot het moment dat, zo iets voor middernacht, de bardame me toen ik een muntthee bestelde, verteld dat dat de laatste was die ik zou krijgen want “het was toch ook geen tijd meer voor thee”. Ik was een tikkeltje uit het veld geslagen, want als ik thee wil dan mag dat toch?

Nou, zo dachten ook mijn collegae er over want er was totale verontwaardiging van het voltallige, in meerdere of mindere mate aangeschoten, managementteam. “Wil jij thee? Als jij thee wil, dan krijg je thee!”. Tot en met de eigenaar-directeur toe die eigenhandig voor mij een kopje thee wilde gaan regelen.

Nou was ik toch al van plan om op dat moment richting kamer/bed te gaan, maar achteraf had ik toch moeten kijken wat er was gebeurd als CEO, Financieel Directeur en Algemeen Directeur Xebia voor mij een kopje thee waren gaan regelen.

Wellicht overbodig om te zeggen, maar ik ben met een zeer groot gevoel van tevredenheid en collegialiteit die MT-dagen verder doorgekomen :)

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment