Christiaan Lam – over de dagelijkse avonturen van een mobiele manager
Random header image... Refresh for more!

Over YFNUM

ChristiaanChristiaan:Ik ben een senior manager, momenteel werkzaam voor een nationale internationale leverancier en adviseur op HR gebied. Ik ben Country Manager Nederland & Vlaanderen voor OPP en ben gecertificeerd in Microsoft Solution Sales Process en Miller-Heiman. In deze rol ben ik eindverantwoordelijke voor de gehele P&L van het Nederlandse taalgebied, met betrekking tot productsales en trainingen voor MBTI, 16PF, TKI en FIRO-B, en management van het gehele OPP team. We werken samen met partners en associates voor diverse trajecten voor enterprise en MKB klanten, zowel nationaal als internationaal.

Ik heb commerciële- en management ervaring opgebouwd binnen de Top 200 van het nederlandse bedrijfsleven en heb (teams van professionals) ingezet en begeleid. Ik heb ervaring met people-management, e-HRM en psychometrische tooling en daarnaast ben ik een ervaren coach, docent en facilitator.

Ik heb ervaring met technieken en doceren op het gebied van strategie, leiderschap en verandermanagement.

Ik beoefen MMA en speel gitaar in mijn vrije tijd. Ik kom ook graag samen met vrienden om bordspellen te spelen, werk ongeveer 16 uur per maand voor de Natres en vind een gezonde work-life balance belangrijk.

Ik woon in Haarlem met mijn echtgenote, 2 kinderen en 3 katten. Maandelijks zit ik op het hoofdkwartier in Oxford voor overleggen en meetings.

Hoe meer ik zie van de wereld van management en leiderschap, hoe meer ik me realiseer hoe bijzonder deze wereld is met zijn eigen regelset over communicatie, initiatief, inspiratie, beloning en meer. Vooral onderwerpen zoals communciatie, ethiek, leiderschap en motivatie hebben mijn aandacht getrokken.  Op het gebied van leiderschap en ethiek bemoei ik me eigenlijk met alles waar ik een mening over of visie op heb, gevraagd en ongevraagd.

Elke keer dat ik iets hoor, zie, beleef of meemaak zal ik het hier delen met de wereld en mijn eenzijdige, binaire en bevooroordeelde visie op de betreffende zaak geven. En ja, deze blog zal regelmatig te maken hebben met zowel HR als militaire zaken aangezien ik in beiden ervaring heb en die me beiden veel geleerd hebben (en waar de wereld veel van kan leren, vooral van de laatste). Ik werk dan ook deeltijd als (waarnemend) pelotonscommandant bij de Nationale Reserve.

Ik woon samen met mijn vrouw, 2 kinderen en een menagerie aan andere huisdieren. Daarnaast doe ik nog aan MMA en gitaarspelen.

Volg Christiaan op Linkedin twitter.jpg


Marco de JongMarco: I am senior manager with in depth knowledge of IT government and architecture, design and development processes, development centers and delivery. I am specialised in creating professional communities, by combining a high level vision with a down to earth attitude.

In 2007 I worked for the same international IT firm as Christiaan and as we both shared interest in the principles and practices of management and leadership, we often found ourself discussing a wide variety of related topics. As such, I was asked to contribute my own – most of the time less binary – vision on management and leadership.

So I started blogging on the YFNUM website on June 28th, 2007 and have made several contributions throughout the years. At October 1st 2012 I started my own blog http://ramblings.nl/ to focus more on my personal experience and sharing best practices in the field of management, leadership development and Lean.

Volg Marco op Linkedintwitter.jpg